Lite om mig och projektet Kvinnor i Bibeln…

Kvinnorna i Bibeln har alltid intresserat mig – och jag har länge drömt om att få lära känna dem lite bättre.

Mia

 

Jag heter Eva efter den första kvinnan som nämns i Gamla Testamentet och Maria efter den första kvinnan som nämns i Nya Testamentet. Mina vänner kallar mig Mia. Med sådana namn, nästan måste man ju bygga en sajt om kvinnor i Bibeln 🙂 Bibelns kvinnor har alltid fascinerat, men det har frustrerat mig att man i kyrkan inte talar mer om dem. Målet med denna sajt är att kvinnorna i Bibeln ska få bli till inspiration, uppmuntran och lärdom. Att de ska bli levande för dig.

Att skriva om kvinnor i Bibeln är ett projekt som pågått under lång tid. Jag går systematiskt igenom ALLA namngivna kvinnor i Bibeln, och skriver om dem som jag hittar något mer än namn och släktskap att skriva om (47 kvinnor). Alla med livsöden som kan tjäna till inspiration eller eftertanke, för dig och mig idag.

Läs om en ny biblisk kvinna varje onsdag – året om!

För att få ihop 52 kvinnor – som en slags digital årsandaktsbok (på veckobasis)  – fyller jag sedan på med några icke namngivna kvinnor i Bibeln. Här väljer jag ut de fem, som jag personligen tycker är de mest intresssanta: Lots hustru, Drottningen av Saba, Kvinnan med blödningar,  Äktenskapsbryterskan och Kvinnan vid Sykars brunn.

Det är med stor glädje jag nu kan hälsa dig välkommen till att varje tisdag året om, möta en ny spännande kvinna i Bibeln. En vana att återkomma till, om och om igen ♡

Varma hälsningar från /Mia
072- 430 99 11 (för sms)

 

 

”Mia är en diakon med fokus på samtal och med påbyggnad av bland annat existentiell psykoterapi och motiverande samtal. Hon har flerårig erfarenhet av att möta människor i samtal såväl i församlingskontext som i yrkesroll, och har en särskild inriktning mot svårt utsatta personer.”  – Välkommen att boka tid.

Läs mer på SamtalsjourenMia.se eller skicka sms till 072-430 99 11 ♡  Besök Samtalsjouren Mia >>

 

Digitala kanaler som jag driver tillsammans med min man Tomas är:

SöndagsPodden.se >>
Webbkyrkan.se >>
Hemkyrkan.se >>

ParBloggen.se >>

JesusPeople.se >>
JesusBloggen.se >>
JesusPodden.se >>

KvinnoriBibeln.se >>